Zoeken
  • SoYellow coaching

5 TIPS: om alle ballen hoog te houden

Bijgewerkt: 22 nov 2019

Heb jij ook zo veel op je bord of misschien wel té veel? Je weet ongetwijfeld dat dit niet gezond is. Je kunt 2  dingen doen: 1. Ga vooral zo door en loop een groot risico er ziek van te worden of 2. Neem het heft in handen en doe iets aan je situatie. Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen. 

Tip 1: Laat zaken die je bezig houden maar niet van jou zijn los! 

Dus, dingen waar je geen invloed op hebt of situaties die voor een ander van belang zijn hoeven jou niet zodanig bezig te houden dat dit bijdraagt aan je gevoel van het druk hebben!

Tip 2: Stel prioriteiten en kies!

Maak een lijstje van alle ballen die jij in de lucht houdt. Codeer ze om verschil in prioriteit aan te geven, bv met een kleur. Vervolgens kies je en delegeer je waar mogelijk. Focus op het belangrijkste!

Tip 3: Laat letterlijk je stress los.

Je lichaam kan herstellen van veel stress door heel langzaam te ademen. Doe dit door heel langzaam in te ademen, adem een paar tellen vast te houden, heel langzaam uitademen en weer een paar tellen niets todat je weer langzaam inademt. 

Tip 4: Blijf leuke dingen doen.

Maak een lijstje van dingen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Bedenk wanneer je dat wilt doen en plan dit in je agenda. Mag ook iets kleins zijn hoor zoals een boek lezen of een uur sporten. 

Tip 5: Zeg gewoon nee.

Als er niet meer bij kan of je ziet het gewoon niet zitten… zeg gewoon nee. Zeg nee tegen een verjaardagsvisite,tegen een extra klus op je werk of maak de keuken een andere keer schoon.  Ondanks deze tips toch moeite alle ballen hoog te houden? Misschien kan online coaching je helpen de balans te vinden. Meld je direct aan via de website. Met welke tip heb jij het meeste moeite?